divendres, 5 de setembre de 2014

Com els grans!

La Jove davant l'Ajuntament, el 30 d'agost tarda. (Foto: Arxiu Colla)
Quina gran Festa Major hem viscut i que grans que ens hem sentit!

Ara que han passat uns dies, val la pena fer una mirada enrera, sense el brogit que hem sentit i l'olor a pòlvora que tant ens embriaga per Festa Major. Val la pena recapitular i prendre consciència del que hem viscut.

Quantitat. El primer és la quantitat de castells, jo diria que més que en cap Festa Major. Hem descarregat:

- 2 torres de 7
- 1 tres de 7 amb l'agulla
- 3 tresos de 7
- 1 quatre de 7
- 7 pilars de 5
- 2 torre de 6
- 1 quatre de 6 amb agulla
- 1 tres de 6 amb agulla
- 2 quatre de 6
- 2 tres de 6
- 43 pilars de 4 (inclou el del toc de vermut)

Total descarregats: 65 castells, torres i pilars. 

I hem fet un intent desmuntat de 5 de 7 i un intent de pilar de 4. Els dos castells de 5 nets que vam fer a la Residència d'avis Inglada Via no els comptem com a castells.

FM de bones pinyes amb cordons propis (Foto: Maika Gámiz)


Quantitat de castells i quantitat de castellers, en aquest aspecte també hem trencat tots els números. Encara ens falta molt per ser una colla sobrada en aquest aspecte, però podem dim que vam tenir un cordó propi gran pel nostre nivell, gràcies també a què alguns castellers d'altres colles amigues es van acostar a les nostres pinyes i a algú del públic que, especialment en el 5 de 7 del dia 31, els hi vam demanar que s'acostessin i així ho van fer. Però sense cap dubte, vam ser una quantitat de castellers maca a tots els actes.

Qualitat. Podem presumir de castells fets amb qualitat. Dues torres de 7 no es descarreguen si no tens qualitat i, sobretot la segona, va ser encara molt més qualitativa que la primera. Vam tenir el mestratge de, amb els dosos dalt, esperar a que es parés el petit moviment abans de començar a baixar. Són detalls, però hi són. I els detalls sovint diuen molt dels fets que passen. També la resta de castells de 7, el 3 amb l'agulla que per ser el primer i no ser perfecte de mides, va anar molt bé amb un pilar molt aplomat i tranquil. El cap de colla ja fa mesos que ho diu: hi ha qualitat, a la colla tenim qualitat... Ara potser alguns que dubtaven ho veuen més clar. Aquí teniu els dos vídeos:

Seguretat. Tan sols una caiguda, en l'ultima entrada del sant, el dia 31, d'un dels dos pilars de 4 simultanis. Una caiguda tonta que ens impedeix dir que hem fet una Festa Major perfecte però si que podem dir que hem ratllat la perfecció. Amb molt d'esforç, hem pogut acabar amb la campanya engegada l'any passat de "colla perillosa". Sincerament, ni abans erem "el coco" ni ara som "el volvo" del món casteller. Tot a la justa mesura, si l'any passat eren injustes i interessades les acusacions, ara els elogis també ho poden ser. Cal que toquem de peus a terra, que no badem ni ens ho creiem i que seguim treballant dia a dia per fer els castells amb la màxima seguretat.

Alternativa. Alternativa? Doncs alternativa, per definició, és una possibilitat davant del que hi ha establert. I pensem que sí, que hem transmès, per tots els porus, el "desparpajo", el desacomplexament, la il·lusió i les ganes d'anar amunt i de fer-ho convençuts i amb força. Dues torres de 7 no canvien res però, la manera de fer-les, la forma de comportar-se per Festa Major, el ser capaços d'inocular el virus de la nostra festa i tradició a molts nous castellers de la colla, l'energia i les ganes demostrades... Tot plegat, és el que volíem que arribés a la gent, que els límits, com diu un conegut esportista i corredor de borsa, te'ls poses tu.

Fer castells el 30 a la tarda pels avis, això també és ser alternativa. (Foto: Ma. Jesús Sánchez)

Ara cal digerir i anar pas a pas. Seguim sent la Jove, una colla petita, molt nova i tendre. La distància que separa l'èxit del fracàs, en els castells, és molt curta. L'èxit és molt dolç, però el fracàs és terriblement amarg. Sobretot, toquem tots i totes de peus a terra i seguim anant a assaig amb les mateixes ganes, humilitat i implicació que hem tingut fins ara.

Us deixem amb un video històric: el de la primera torre de 7 descarregada per la Jove de Vilafranca (Plaça de la Vila, 29/08/14).
Hem anat amunt i seguirem anant amunt!
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada