dijous, 5 de juliol del 2012

Itinerants.

Torre de 6. Diada Itinerant del dissabte 30/7.
Itinerem, anem d'un lloc a un altre. La Colla Jove de Vilafranca ja comença a ser coneguda per ser una colla en moviment, dinàmica, que no para quieta. Enguany, repetim els assajos als barris de la vila i, dissabte passat, amb èxit, vam celebrar fins i tot una diada amb aquest nom. Vam recaure a la plaça Jaume I i a tothom li va agradar moltíssim fer castells en aquest magnífic lloc.

El tema fins i tot s'ha comentat al programa Amb T de Torre d'ahir. Gairebé totes les colles, en un moment o altre de la seva existència, han fet assajos itinerants, han anat a les places del seu municipi o als pobles veïns a fer-hi activitat. O sigui, que de novetat cap ni una. El fet és tan vell com el fet casteller en sí. Ara bé, és veritat que totes les colles anhelen un local, un lloc fixe. I totes, quan el tenen, coincideixen en l'opinió de que el local consolida i impulsa la colla amb un nou aire, amb més solvència i amb més solidesa. El local dóna qualitat de vida als castellers de la colla, dóna bones condicions de treball i dona un punt de referència fixe on tothom sap que hi pot trobar.

A l'altre cantó de la balança hi ha el fet que estar per les places, evidentment, és una incomoditat per als castellers. Manca lloc per canviar-se, manca espai per fer tasques administratives abans o després dels assajos, etc. Però també és evident que, en els primers passos de la colla, estar al carrer, tenir un contacte directe amb la gent que a vegades ni et coneix, és fonamental per arribar a aquesta gent. Fins i tot, l'any passat, la campanya vam anomenar-la La Jove ve a casa teva, fent un cluc d'ull a la dita "si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma"...

Tots desitgem un local. En tenim exemples de colles que fa temps que hi van al darrera, un dels més coneguts és el de la colla dels Xiquets de Serrallo, amb qui coincidirem dissabte 14 de juliol i que fa temps que està reivindicant un local. Però, és clar, mentre no el tinguem, cal que aprofitem aquest escenari i anem per totes les places a fer conèixer la colla, a fer promoció, a obrir-la a totes aquelles persones que s'hi vulguin apropar, sovint sense coneixement del fet casteller. 

Ajudem-los a trencar possibles barreres que puguin tenir amb els castells i fem fàcil la seva integració a la colla! És important, amics i amigues.

Ahir va ser un assaig guapíssim: fins a 9 persones es van apropar i interessar per la colla i 3 d'elles ja són de la Jove; 3 més vindran divendres a la plaça de la vila i 3 més s'ho volen acabar de pensar. Aquesta es la força del carrer, la força de ser itinerants. Aprofitem-ho Joves!

(Fotos de la Pili Sanz. Gràcies Pili.)

Pilar de 5 de dissabte passat, amb debut de la quarta.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada