dijous, 1 de desembre del 2011

Valoració Temporada 2011

És moment de mirar enrera i valorar el que hem fet
La primera temporada de la Jove de Vilafranca ha acabat. En aquest escrit reproduïm la introducció a la Memòria d'activitats 2011 que presentarem a l'Ajuntament en les properes hores.


Aquesta memòria vol recollir l’activitat de la Colla Jove de Vilafranca en la seva primera temporada. La valoració global, feta amb la màxima objectivitat, és d’un èxit absolut.

La colla va fer la primera actuació el 14 de novembre de 2010 amb castells de sis pisos i, en un any hem fet 21 actuacions i assolit 14 castells de set pisos, 12 descarregats. Nombrosos castells de 6, entre ells 8 torres de 6 i diversos pilars de 5. Hem portat a plaça el primer intent de 5 de 7 de la colla, al qual li va mancar poc per carregar-se. Hem estat al Concurset de Torredembarra, essent el primer cop que ho feia una colla de la vila.

Però no contents amb això, a més, hem tingut temps i coneixements tècnics per innovar: hem portat a plaça, per primer cop a la història, un castell amb dues agulles: el 7 de 6 amb agulles.

7 de 6 amb agulles, primer castell amb 2 agulles mai vist


La Jove de Vilafranca reivindica el seu paper innovador i és fidel al seu eslògan de presentació, ara fa un any: modernitat i tradició, noves formes castelleres en una pràctica que respecti la tradició centenària. Creiem que és la direcció a seguir.

Socialment, també només podem parlar d’èxit. Hem assolit, pel pèls, la fita dels 200 socis de la colla. Hem organitzat 14 activitats, entre elles 3 actuacions castelleres a Vilafranca: Sant Jordi, el dia 30 d’agost a la tarda i la diada de la Colla Jove.

Hem pogut fer actes diversos pels socis de la colla i també oberts als no socis. I encara ens hem quedat curts: per manca d’autoritzacions administratives, en dues ocasions, no hem pogut dur a terme una gran festa de la colla, amb doble concert, a la plaça de la Vila.

Molta imaginació i treball per part de tots han compensat, sovint, la manca de "pasta"

Hem promocionat el fet casteller: 13 tallers en diferents centres en són una bona mostra, un total 710 persones, principalment infants i joves, han pogut conèixer els castells per primer cop i, també, la nova colla vilafranquina. Però també hem fet promoció al carrer, amb una campanya d’assajos als barris de la Vila que es pot qualificar com a innovadora i profitosa, com també ho ha estat un pack casteller que hem fet arribar als ajuntaments de l’Alt Penedès.

Gran feina feta per tot l'equip dels Tallers Castellers

Malgrat ser una colla petita, hem estat presents als mitjans de comunicació. Hem estat retransmesos en diada per TV Vilafranca, per Garraf TV i també hem tingut presència a Quarts de nou (TV3). La revista Castells va treure un pòster del primer 4 de 7 de la colla i a Ona Bitlles hi hem anat sovint.

I tots aquests números, que com sempre canten, han estat assolits amb molt poc suport institucional, sobretot de les institucions locals. Entenem que el fet de ser una entitat nova ja porta associat aquestes dificultats i desigualtats, però és evident que s’han de corregir. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca és una colla castellera que fa castells i fa cultura i ha de tenir i reclama un tracte equitatiu i imparcial al costat de les demés entitats que fan la mateixa activitat tan pròpia i estimada a casa nostra.

És responsabilitat de l'Ajuntament el garantir un tracte equitatiu i imparcial 
Que aquesta primera temporada esdevingui, amb el temps, minúscula enfront la importància que vol assolir la colla.


1 comentari:

  1. Té molt de mérit,una colla petita,amb dificultats de subvenció municipal com la nostra arribi,atnt alt...Anem amunt!!!

    ResponElimina