dilluns, 14 de novembre del 2011

1er. Aniversari del nostre debut a plaça.



A on anem Jove? Amunt! Amunt! Amunt!

Avui fa un any que vam fer la nostra primera sortida, que ràpid que ha passat.

Manresa, 14/11/10. Al matí quedem al Tramuntana tota la colla, esmorzem i ens saludem. Cares noves, cares alegres, somriures i mirades còmplices. Quan sortim, abans de pujar a l’autocar, fem un pilar de 4 a la porta del restaurant. Volem tenir records d’aquest dia tan especial. Pugem a l’autocar i fa il•lusió veure els castellers i castelleres de la colla estrenant la camisa, nova, blau cel, xispejada... El dia és un xic fred però ens deixarà fer castells prou bé. Pugem a l’autocar i enfilem direcció la capital del Bages.

Arribem bé, baixem de l’autocar i fem patxoca. Ens trobem amb els que han arribat amb el seu cotxe... des de Badalona, des de Capellades, des de Vallbona,... Ens dirigim a la plaça Crist Rei i la gent es reparteix entre diverses cafeteries... Hem arribat amb temps suficient.

Els Tirallongues ens han obert la porta de casa seva per poder debutar a plaça. Donar-nos aquesta oportunitat no ho podrem agrair mai prou. Tanmateix, portàvem des del primer assaig del 28 de maig assajant setmana rere setmana, 20, 25, 30 persones... cada setmana una mica més. I no podíem començar a casa nostra, a Vilafranca, perquè ens vam autoimposar portar castells de 7 pisos a la plaça de la Vila. Però és clar, sent molta gent novella com som a la colla, hem de fer primer alguna sortida de 6 pisos.


Els presidents i caps de colla de les colles presents a plaça el 14/11/10

En trobem a plaça les tres colles. Hi ha els vells coneguts, incombustibles, Castellers del Riberal. L’Hervé Py, qui no el coneix, ens saluda i comentem la jugada... Comencem la diada i va prou bé, fem p/4, 4/6a, 3/6, 5/6, 3p/4 sim. No està malament per ser la primera actuació. Són castells d'emoció, molt celebrats, cau alguna llàgrima d'alegria per ser a plaça.

Avui fa un any ja. Durant aquest any, han passat moltes coses. Que cada casteller faci balanç d’aquest any, del seu primer any amb la Jove.

Ahir, per què no, ens vam fer un autoregal: un 7 de 6 amb agulles!!! Un regal per tots, un castell amb dues agulles que, segons sembla, no s’ha vist mai abans. Hem estat pioners en això, amb tota la modèstia ho diem, però ho hem de saber valorar perquè va amb l’esperit desenfadat de la Colla Jove de Vilafranca. Segur que aviat li podrem pujar un pis a aquest castell innovador, cosa que pensem que seria molt estètic i admirat, com ja es va demostrar a plaça ahir amb el de 6 pisos.


1a. aleta al 7 de 6 amb agulles

2a. aleta al 7 de 6 amb agulles

Baixada del tronc del 7 de 6 amb agulles
3a. aleta del 7 de 6 amb agulles

Ens ha quedat pendent el 5 de 7. Un castell que, amb el 3 de 7 tant maco que tenim i l’assaig intens del darrer mes, pensàvem que teníem a l’abast. Però no va poder ser tot i que l’intent va ser digne. Els nervis van aparèixer massa d’hora. Tot i així, no hi ha hagut cap baixa i vam poder acabar amb el 3 de 7 i el pilar de 5, després de la caiguda. En primera ronda havíem fet un segur 4 de 7. Estem segurs que a la primera part de la temporada vinent el podrem dominar i fer-lo nostre.



Moltes Felicitats Colla! Disfrutem del 1er. aniversari!



2 comentaris:

  1. El que m'intriga d'aquest castell és com s'estructura la pinya per tal d'aguantar els pilars, sobretot el de la banda del tres. Algú que hi fos ho podria explicar? Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. De totes maneres moltíssimes felicitats per haver-ho aconseguit. Em fa molta gràcia que és un castell que alguna vegada m'havia imaginat, un set amb dues agulles i, tatxan!, algú ho ha fet. A veure si hi ha més colles que l'assagen i el porten a plaça! L'enhorabona Xiquets.

    ResponElimina