dijous, 10 de març del 2011

Pack is pack


Comencem amb la coneguda cançó de LOS BRAVOS, fent un joc de paraules amb el mot de moda a la colla els darrers dies: PACK. El perquè és que la colla ha creat un nou producte casteller: el PACK JOVE 3x1.

El vam presentar fa uns dies i, si a la cançó el protagonista es lamenta per haver perdut una noia, nosaltres, la Colla Jove, ens lamentem perquè veiem que el Penedès, agradi o no, ja no és el que era castellerament parlant. S’ha passat, d’uns anys ençà, de tenir diades castelleres remarcables com la dels Monjos, la de Sant Martí o la de la Granada, a no tenir-ne pràcticament cap. Havia estat habitual veure castells també a Gelida amb els seus Vailets, a Sant Sadurní, al Pla del Penedès, Santa Fe, Cal Rubió, entre d'altres...Senyors i senyores: estan asseguts? L’any passat, a l'Alt Penedès, a banda de Vilafranca, només Torrelles de Foix va tenir diada castellera. La resta de pobles, res de res. Dos sobre vint-i-set, un 7,4 % va tenir diada castellera a plaça pròpia.

Definitivament, els castells han perdut representativitat a una comarca  que sempre ha estat eminentment castellera, de la zona tradicional. Nosaltres pensem que cal també treballar i expandir els castells a la base de casa nostra, als pobles de la comarca, a banda de fer-ho també internacionalment, i tant que si. Però la capital de comarca no pot oblidar-se de tots els pobles penedesencs en el tema casteller quan, a més, es senten seva i també fan gran la Festa Major de la pròpia Vilafranca (del Penedès).

En aquest context, la COLLA JOVE XIQUETS DE VILAFRANCA volem apostar per fer difusió dels castells, per fer Penedès i, també, per fer colla. Volem fer que el Penedès també respiri castells, conegui com es fan de primera mà, els visqui intensament en primera persona i pugui tenir-los a les seves festes. El PACK JOVE 3x1 vol això.

Com ja s’ha dit als diferents mitjans de comunicació, sota aquest nom s’hi inclouen tres activitats castelleres al preu d’una i, pensem que està destinada a triomfar. Les prospeccions que hem fet amb quatre ajuntaments de la comarca han estat molt positives i ens han animat a apostar fort per aquesta proposta durant aquest any i, segurament, els propers.


 
Si ets d’un poble de la comarca, demana el PACK JOVE 3x1. Si ets de fora,  pots demanar-lo també, o pots acostar-te a la colla geogràficament més propera a casa teva. Cal difondre més els castells a casa nostra per augmentar el nombre de participants. Ho podem aconseguir, i més ara que som Patrimoni de la Humanitat. Cal aprofitar-ho.

Us deixem el vídeo de la notícia apareguda a la web de TV Vilafranca. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada