dimecres, 1 de desembre de 2010

Novembre dolç.

Pastís amb l'escut de la colla del sopar de fi de temporada
Després d’uns mesos funcionant, després d’haver fet la primera sortida, després de tancar un novembre on han passat moltes coses en el món casteller, podem fer un balanç de situació a pocs dies de la 1a. Assemblea General de la colla, a la qual volem dotar d’una importància cabdal en l’esdevenir de la Jove de Vilafranca. No en va, serà una Assemblea de caràcter fundacional que recollirà, a l’acta, la llista de totes les persones assistents que seran, doncs, considerades membres cofundadors de la colla en aquest solemne acte de ratificació.

Com dèiem, el novembre començava fort, amb somniada torre de vuit descarregada pels Castellers de Vilafranca. Si, somniada per molts castellers que estaven convençuts que un dia es podia descarregar. Un d’ells, pregunteu-li, l’Albert Hill “Tapi”, el nostre cap de colla. Ell l’havia assajat fa uns anys i sempre havia dit que es podia arribar a descarregar… La veritat, quan la va veure assolida, comentava que se li va fer un nus a la gola perquè sempre havia cregut que era possible aquella bèstia de castell. Ja vam felicitar als que ho van assolir i estem segurs que la tornarem a veure, segur que també amb altres colors de camisa.

Després, modestament històric, però allà queda: ens presentem a plaça el passat dia 14 a Manresa. Primera passa per a la colla blau cel de Vilafranca, ara comença tot, ara comenta, amb l’ajut i suport de tothom cap a la colla, el millor. Tenim la confiança que l’any que ve anirem a per totes.


Tot seguit, si senyor!!! Patrimoni de la Humanitat. Els Castells, som patrimoni; els seus valors, les seves arrels, el seu futur... Tot el que aportem ho fem no només per a nosaltres, per a tota la humanitat. I això no té preu, ens dóna un plus que l’hem de saber explotar. I, “al loro”, parlem dels castells de tots i de tots els castells, sense color de camisa i amb tots els colors, pisos i places... Alerta amb aquells que vulguin patrimonialitzar el patrimoni perquè, en el fons, acabaran fent el ridícul. Hem de ser més generosos i oberts que mai. I la Colla Jove de Vilafranca acabem d’arribar i tenim aquest punt de motivació extra, el privilegi d'haver nascut enguany. Això és increïble, de veritat.

Vam fer el sopar de la colla i, encara no l'havíem digerit i els Minyons de Terrassa foten, si senyor, el tres de deu carregat que feia uns anys que no veiem. Si la torre era la bèstia, això deu ser el dimoni. Gran gesta, sens dubte. Colofó al novembre daurat dels castells en el segle XXI.


Els Presidents i Caps de Colla de les tres colles presents a la diada del passat dia 14/11/10.


I també Valls ens confirma que podem assistir a les Festes Decennals de la Candela 2011. Ja tenim la primera sortida per a l’any vinent. Serà, Valls, la segona ciutat que trepitjarem per anar a fer castells, no està malament.


I finalment, acabem amb la nostra primera prova de quatre de set net i, independentment de l’equip de futbol que segueixi cadascú, amb un espectacle futbolístic d’un equip de casa nostra que ens va deixar bocabadats, jo crec que a tothom. Quin gran Barça. La feina ben feta no te fronteres ni té rival, si senyor. Quin abc per anar per la vida!!!


Per acabar, simplement dir que cal que tothom de la Jove de Vilafranca assisteixi a la propera Assemblea del dia 10 de desembre a les 21:30 h a l’Escorxador. Hem d’explicar moltes coses, moltíssimes. S’ha de parlar i d'aprovar moltes altres i s’ha de triar una nova Junta Directiva que engegui, de veritat, el potent motor que porta de fàbrica la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i que ja està al ralentí.


Jove de Vilafranca: Anem Amunt!!!


Primera prova de 4 de 7 net feta per la colla, el passat divendres dia 26/11
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada