dilluns, 7 de juliol del 2014

Inaugurem el Local de la Colla Jove.

El local de la Colla Jove (C/ Amalia Soler, 8) abans de fer-hi res.
Ha estat al quart any de vida de la Colla Jove de Vilafranca que hem pogut plantejar-nos tenir un local. Bé, de fet ja ens ho vam plantejar l'any passat, però les coses han demanat prudència i petits passos previs abans de prendre la decisió d'engegar el local de la Jove.

Recapitulem: a principis de 2013 trobem un local espectacular i molt addient, un local de futur per a la colla i amb moltes possibilitats per a fer-hi activitats de la Vila. 

Preparem un projecte i comencem a treballar diferents fronts, un d'ells és presentar-lo a l'Ajuntament. Al local li calen diverses reformes bàsiques inicials, certament importants. El projecte és ambiciós però entenem que el moment econòmic demana prudència i paciència i ens quedem amb aquesta primera part de treballs mínims. Després de parlar amb els màxims responsables municipals, diverses vegades durant l'any 2013, ells ens emplacen a què esperem a que surti una convocatòria de subvenció (prevista per a finals d'any) destinada a millores en locals d'entitats de Vilafranca. Ens diuen que ja hi ha cinc entitats que també han demanat ajuts i que nosaltres "aniríem a la cua".

I sí, al mes de març de 2014 la subvenció es convoca, però amb unes bases que ens deixen fora, ja que inclouen una clàusula que el local ha de fer un mínim d'un any que està en funcionament per a cada entitat. Podríem pensar moltes coses, però al capdavall el que ens sentim és enganyats: per què els responsables municipals ens van dir vàries vegades que esperéssim a que sortís aquesta subvenció i, a l'hora de la veritat, les bases ens deixen sense possibilitats de presentar-nos-hi?

Tot i això, ens hi presentem igualment, ja pensant en el nou local que acabem de llogar fa pocs dies: el local del C/ Amalia Soler, 8. Ens hi presentem amb la disconformitat en aquest punt de les bases, igual que una altra entitat. Finalment, la subvenció es resol amb concessió d'ajuts a cinc entitats, deixant-ne fora a aquestes dues per idèntic motiu (no fer un mínim d'un any que tenen el contracte de lloguer signat). Una d'elles som nosaltres, és clar.

Ja pocs mesos abans, preveient la impossibilitat de tirar endavant el projecte del primer local, vam localitzar un segon local molt més modest i, sobretot, molt menys necessitat de reformes, al C/ Amalia Soler, 8. Aquestes mínimes reformes que necessita són les que ens permeten agafar-lo i tirar-lo endavant, tot i que un ajut per fer aquestes mínimes reformes és també necessari. De moment, sense cap ajut, ens hem quedat sense poder fer moltes parts necessàries per a poder fer-hi l'activitat com Déu mana, però ens en sortirem i, pas a pas, amb l'ajut de tothom, anirem adequant-lo.

Per Fires de Maig ja hi vam anar amb camisa.


Així, aquest dissabte, dia 12, l'inaugurem. Un local que encara tindrà molts temes pendents d'acabar i de fer, però que farem mica a mica, amb els petits granets de sorra que anem afegint a la nostra muntanyeta per a fer realitat el nostre desig de poder fer castells amb les mínimes condicions, com qualsevol altra colla.


Gràcies a tothom que ha treballat per a preparar i poder tenir un local de la colla.

Gràcies per llegir-nos.


Anem Amunt!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada