divendres, 14 de maig del 2010

L'escut.


L'escut, un dels principals distintius que identifiquen una colla castellera, és un escut clar i senzill i conjuga, al mateix temps, la modernitat i la tradició que defensem. Volem explicar els simbolismes amb els que, entre uns quants, l'hem anat ideant.

D'entrada, rodó, com una pinya. La forma rodona la teníem bastant clara. Dins aquesta rodona ben emmarcada i definida, tots els elements propis.

Abaix de tot, les quatre barres, la nostra senyera, interpretades també com quatre passades de vinya que s'estenen als peus d'una muralla que vol simbolitzar Vilafranca. I sobre aquesta muralla, sorgint per damunt les sòlides torres, un pom de dalt blau-cel, que es confon amb el blau propi del nostre cel mediterrani. L'enxaneta fa l'aleta d'un pom de dalt que, en sintonia amb els temps actuals, tots els seus membres porten casc. Potser és el primer escut d'una colla on un pom de dalt surt representat amb cascs?

Per acabar, la tipografia: clara i simple, de fàcil i còmoda lectura. Vilafranca, a la part superior, en semicercle seguint el perímetre circular, amb predomini del nom de la ciutat -tan important per ser la plaça més castellera- sobre el nom de la colla. En horitzontal, a banda i banda del pom de dalt, el nom identificatiu de la colla: COLLA JOVE.

Molta gent preguntava ahir: perquè no hi surt el mot Xiquets? El mot Xiquets, sens dubte, forma part de la denominació oficial de la colla però a l'escut hem volgut representar les tres paraules amb les que el món casteller i l'afeccionat ens coneixerà de forma més immediata: la Colla Jove de Vilafranca.

Esperem que us agradi!




4 comentaris:

  1. Hi tant que m´agrada!!!

    Per motius de feina,no vaig poguer assistir a la presentació,però de ben segur,n´hi haurán de més actes com aquest...

    Endavant colla jove!!!

    Ánims!!!

    ResponElimina
  2. Això és un plagi!

    L'escut és molt semblant al de Castellers de Poble Sec, els quals tenen el blau cel com a color de la camisa.

    www.castellersdelpoblesec.cat -> mireu-ho.

    ResponElimina
  3. No sabem si és o no un plagi, el que si podem veure és força semblant. Això no sé ja si ho han fet expressament o no, però la colla del Poble Sec no sé si els hi farà gràcia o no :S

    ResponElimina
  4. Això de Kiki em sona... vols dir que no ets el de Poble Sec que anomenen 90 graus? xDD

    ResponElimina